Lihaselõdvestus 2010 – “Emakeelepäev” Märjamaa rahvamajas

Kuljusel oli sel aastal üle väga pika aja jälle võimalus korralda tantsuansamblite kevadist suurt ühisüritust – Lihaselõdvestust. Kokku osales sel aastal tervelt kaheksa tantsuansamblit ehk ligi 170 inimest. Pika ja tiheda võistluspäeva tulemuste põhjal võitis 2010. aasta Lihaselõdvestuse TÜRKA ja kaotas  Kajakas, seega järgmise aasta ansamblite mõõduvõtt toimub tõenäoliselt Pärnu kandis.  Aitäh Kuljuse võistlustiimile, kes südikalt ja rõõmsalt meie lippu kõrgel hoidis ning suured tänud ka korraldajatele, kes said hakkama jälle ühe esmaklassilise üritusega, mis järgmisteks aastateks lati väga kõrgele seadis.

 “Alguses oli hommikuvõimlemine, mille viis läbi Ado, mis oli väga äge, põhiliigutuseks oli kõrvalolijate seljapesemine, seejärel algasid võistlused. Esimesed võistlused olid maja ees, tähestikuga lause koostamine ja inimeseõpetus, kus kondoomi läbi pikavarrukalise riideeseme banaani otsa pandi. 

alt

Edasi läks meie teekond munaloopimisele, teel sinna sai niisama Siimuga lumehangesid külastatud, seltskond oli juba vaikselt kokku sulamas ja grupi vaim hakkas tekkima. Munavise ei sujunud kõige paremini, aga see ei omanud ka tähtsust, kõigil oli tuju juba päris hea. Meie rada viis edasi taimede äratundmisele, pika moosimise ja muude “ausate” võtete järel saime ka tolle tehtud, kuigi biolooge meist parem ei tohiks vist saada.

Lauluvõistlus ja viiside noodist äratundmine läks enam vähem sujuvalt, viiest neli täppi, kuigi vale järjekorraga, aga seoses proovi puudumisega ei piirdunud laul vaid mitmehäälsusega vaid ka mitme erineva sõnakombinatsiooniga.

Järgmine võistlus oli matemaatikaga seotud, seal demonstreeris Ingrid, et ta suudab üksi kilpkonna sama kiirelt täis puhuda kui 6 kuljuslast koos seda tühjaks pressisid. Tuju oli kõigil juba üleolev ja seda hoolimata kehvemapoolsetest senistest tulemustest. Tantsusammude ja võtete äratundmine möödus eelkõige direktoriga rääkimise tähe all, sest ta suutis sama ülesande jooksul kaks korda sealt läbi käia ja meiega niisama juttu vesta… 

Grupp suutis end ülimalt hästi tõestada järgmise ülesandega, kus oli vaja mõista inimeste kehakeelt, et mida meile seletatakse, isegi homogeenne elektriväli suudeti 45 sekundiga selgeks teha Alo ja Kristjani poolt. Järgnes lühike paus, mis kulus poeskäigule ja osad jäid niisama järgmise rühma sooritust vaatama. Keemia Adoga oli ehk üks enim üllatavaid tegevusi, sest ajal, mil pooled vaatasid mõistmatute nägudega teineteisele otsa, et mida kuradit neilt just sooviti, juhatasid Jaana ja Ingrid vägesid, sättides korraldades ja liigutades kõiki täpiliste ninadega kuljuslasi. Asi sai aetud. Viimane võistlus oli kunst, kus koostööd demonstreeriti ja jäädvustati tulevastele ja teistele, Kuljus koos oma logoga sai ilusti pildile. Kehaline oma orienteerumisega näitas aga grupi sportlikkust ja võistlusvaimu, rada läbiti jooksvalt ja lõpetati ilusti grupina, keegi ei jäänud maha. 

Järgnes tantsuõhtu, mis algas ruutmeetrise pinnalapiga leppimisega ja lõppes sellega, et tantsisid hea kaaslasega kahekesi, oli selleks siis mõni sõber/sõbranna, keda teadsid varem või olid kohanud alles samal õhtul, kõik olid äärmiselt huvitavad ja tõemeeli ägedad inimesed!

Soovitan kõigil järgmine aasta kohale tulla, et saada sellele küllaltki kuivale jutule tegelikud emotsioonid toetuseks seljataha, sest see üritus motiveeris saama paremaks tantsijaks ja tõi palju uusi sõprussuhteid kõigile osavõtjatele!”

alt

Järgnes puhastus ja kosumiskuur, mille järel hakati koos arutama, mida ülesandega peale hakata- teemaks “Jää jumalaga, puberteet” ja lauluks “Me pole enam väikesed”. Mõtteid tuli igasuguseid ja kohendati kuni lõpuks nõustuti, et me näitame lapse sirgumist suureks läbi tantsukooli, kus armas õpetaja Teet Puber meid õpetas. Tants sai vägev, arutelu ja loomeprotsess olid vinged, täis rohkeid ideid, erinevaid proove ja pidevat lihvimist – tulemuseks oli väärikas etteaste, kus tõestasime, et oskame tantsida ja nii saame ka lühikese ajaga asja selgeks.

Järgnes tantsuõhtu, mis algas ruutmeetrise pinnalapiga leppimisega ja lõppes sellega, et tantsisid hea kaaslasega kahekesi, oli selleks siis mõni sõber/sõbranna, keda teadsid varem või olid kohanud alles samal õhtul, kõik olid äärmiselt huvitavad ja tõemeeli ägedad inimesed!

Pildigalerii lihaselõdvestusest:


Kuljuse lihaselõdvestus 2010