Salme ja Ott Valgemäe “Valitud tantsud II”

Salme Valgemäe 100. sünniaastapäeva tähistamiseks andis Tallinna Tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus ERRS-i toel välja raamatu, DVD ja CD „Salme ja Ott Valgemäe valitud tantsud II“. Salme Valgemäe on Kuljuse looja ja pikaajaline kunstiline juht. Salme ja tema abikaasa Ott Valgemäe olid väga viljakad tantsuloojad. Oma aja kohta lõid nad äärmiselt huvitavate kombinatsioonide, kiiresti vahelduvate joonistega uuenduslikke ja põhjamaiselt kargeid tantse. Nende loomingu tulemusena on sündinud ligikaudu 60 tantsu, mis on märkimisväärselt rikastanud eesti tantsuajalugu.

Raamatu, DVD ja CD kaudu on Kuljusel soov anda uuele tantsujuhtide ja tantsijate põlvkonnale võimalus tantsida Valgemäede tantse.
Raamatus on 19 Salme ja Ott Valgemäe loodud tantsu kirjeldust ning noodid. Tuntuimad neist „Kiik kutsub“ , „Kuljus“, „7 rätsepat“, „Kuusalu süit“, „Kalamehemõrsja“, „Kaera-Jaan“, „Killadi-kõlladi“, „Suvisel õhtul“ jne. Samuti võib raamatust lugeda Salme ja Oti kolleegide mõtteid ja mälestusi viljakast tantsuloojate paarist.

Raamatu juurde kuuluvad DVD ja CD.
Komplekti hind on 25 €
Eraldi ostes raamat 15 €, DVD+CD 10 €
Lisainfo: kuljus@ttu.ee, 53 49 44 82