Kuljus Türgis

Augusti alguses toimus Türgis 8. rahvusvaheline Euraasia kultuuri -ja folkloori festival, millest võttis osa ka Kuljuse vanem rühm. Peale Eesti olid esindatud veel 8 riiki, nende seas Baskimaa, Belgia, Kreeka, Läti, Prantsusmaa, Rumeenia, Serbia ja Ungari.

Festival toimus Istanbulis 1.-7. augustini. Kolme järjestikkust õhtut sisustasid suured kontserdid, kus meil oli võimalus näidata Eesti rahvatantsu ja samas ka ise teiste võrratuid etteasteid nautida. Lisaks tantsimisele ja tantsu vaatamisele saime tutvuda ka Türgi kultuuriga ja Istanbuli tähtsamate vaatamisväärsustega. Märkimist väärivad tutvumine Türgi saunaga ja turul kauplemisega, ning vaatamisväärsustest Topkapi palee, sinine mošee jpm. Saime palju päikest, Mustas meres ujuda ja Bosporuse väinal kruiisilaevaga sõita. Igati kultuurne puhkusereis!

Kuljuse