Kuljus meeste tantsupeol

Tantsuansambel Kuljus osales 13. juunil Rakveres toimuval Meeste tantsupeol “Elementaalne” meestega kuuest segarühmast. Kontserdid toimusidp ühapäeval algusaegadega kell 10.00 (peaproov-etendus), 15.00 ja 19.00 Rakvere staadionil. Kell 19.00 algavat etendust sai jälgida ka ETV vahendusel.

Kuljus oli peol esindatud lausa kuue 8-mehelise rühmana. A-rühmades tantsisid Kuljuse esindusrühm, vanem rühm, keskmine rühm ja “Kuljus 7”, B-rühmades Kuljuse vilistlasrühm ja C-rühmades noorem rühm.

Ja Kuljuse naised õhkasid tribüünilt: Ohh, mehed!

alt

Kahtlemata selle suve kõige võimsam kultuurielamus, mis tõi esile Eesti Mehe kogu ürgse jõu ning võttis jalust nõrgaks. Etenduse esimestest taktidest alates oli Rakvere kohal õhk testosteroonist paks, naisena suutsin ainult suu lahti istuda õhates: „VÕIMAS!“ ja „Uskumatu“..noh ja vahepeal ka :„Vaata! Vaata, Kuljuse mehed!!!!“. Mulgi kuubede vihisemine üle terve väljaku ning tantsust õhkuv mehine elutarkus lõi esimese hooga tummaks. Poolalasti kehad oma noorusliku uljusega ajasid elevile tribüünitäie naisi, sest olgem ausad – oli mida vaadata. Ja kui platsile sammusid A-rühmad, näitamaks kuidas Marina pilli järgi tants käima peab, olin mina isiklikult täiesti kõrvuni armunud.

alt

Silmi jätkus ainult meie poiste jaoks ja see mida nägin, oli võimas. Tõsidus, millega kanti ette fragmente naiste tantsudest suures osas naistest (kes seejuures olid ilmselgelt nende tantsudega kursis) publikule. Jõulisus ja täpsus, emotsioon ja siirus, see ei tulnud otseselt üllatusena, aga tuletas meelde midagi väga olulist, mis vahel igapäevaelus ära võib ununeda- et Eesti Mees on täiesti eriline nähtus ning Eesti Naistel on väga vedanud. Ja tantsite te ka vapustavalt.

Aitäh teile, Kuljuse mehed!

alt