Tudengielu Avalöök 2010

Ühel ilusal hilissuvisel esmaspäeva õhtul võis TTÜ ümbruses näha palju noori inimesi ning sagimist – linna olid saabunud verivärsked rebased. Loomulikult oli neid tervitama tulnud ka Kuljuse rõõmsameelne esindus. Toimus järjekordne Tudengielu avalöök, kus rebastele lõbusa orienteerumisvõistluse raames TTÜ ümbrust ning tudengiorganisatsioone tutvustati.

Kuljus oli end taaskord sisse seadnud kohe peamaja ees Juuliuse kõrval ning valmis rebaseid vastu võtma, meie tegemisi tutvustama ning loomulikult noori ka pisut tantsuliselt proovile panema. Ei läinudki kaua, kui juba esimesed võistkonnad meie juurde jõudsid ning oma teadmised rahvatantsust ette said näidata. Kõigepealt oli vaja kirja panna nii palju eesti rahvatantse, kui nad teadsid ning seejärel tuli üks tants ka kohapeal ette kanda. Näha võis kümneid ja kümned kordi erinevaid versioone suurepärasest Kaera-Jaanist ning ringmängust Kes aias, kuid esitusele tulid ka Tuljak, Oige ja vasemba, Kepitants, Perekonnavalss ning põnevaid improvisatsioonilisi tantsunumbreid.

Rebastest koosnevaid võistkondi saabus aina juurde – tipphetkedel esines minitantsupeol 60-70 hakkajat tantsijat korraga ning ka kuljuslased haarati tihtipeale noortega ühisesse tantsuringi. Kogu õhtu jooksul aga jõudis meie juurde rohkem kui 90(!) umbes 8-liikmelist vahvat seltskonda, kes meid oma etteastetega rõõmustasid. Loomulikult informeerisime rebaseid ka tähtsa kuupäeva ja kellaajaga, mil Kuljus uusi tantsijad ootab ning näib, et rõõmsameelsest reklaamist oli kasu – sel sügisel pürgis Kuljuse tantsijaridadesse ligi 70 noort.

Järgmisel aastal jälle!