Kuljuse aastavahetuspidu 28. jaanuaril

28.jaanuari õhtupoolikul kogunes Kuljuse pere LaPassioonis, et maha pidada järjekordne aastavahetuspidu. Peo teemaks oli „COЮЗ МУЛЬТФИЛЬМ vs WALT DISNEY“

Meeskond oli teinud tubli töö ja leidnud suurepärase teema, andes tantsijatele võimaluse valida paljude lapsepõlve lemmiktegelaskujude vahel, nagu näiteks piilupart Donald ja “väike” prints punaste valuvelgedega tillukesel hobusel.

Ka rahvatantsija vajab teinekord pikemat viitstarti, et tulla töönädalast välja ja seega läks pidu korralikult käima alles peale õnnevalamist, mis sel aastal oli nihutatud suhteliselt peo algusesse.  Multifilmide direktor ja üks kolmest karust leidsid õnnetina vaadates, et tulemas on taaskord hea aasta, kuigi koheselt ei olnud kujust hästi aru saada. Pakuti nii näkki merelainetel kui ka kännu otsas ussikest ragistavat värvukest, aga domineerima jäi idee jõulisest vaalaskalast, kes kindlalt läbi tormise vee eesmärgi poole suundub. Seega raskest tantsupeoaastast hoolimata on oodata head ja helget aastat. Traditsiooniliselt ei puudunud peolt ka uusaasta tervituspokaal, millega anti võimalus kõigil veelkord uusaastaõnnitlusi värskendada.

Vahepalaks natukene tantsu ja tralli ning järg oligi etlemisvooru käes. Esitamisele tuli rühmade nägemus teemal “Porgand Tipikastmes”. Loosi tahtel astus esimesena üles noorem rühm, kes arutles pikalt ja põhjalikult porgandi eksistentsi, varuosade vajalikkuse, finantsilise külje ja kloonimise teemal, kuid ehtsa Tipi tudengi kombel lahendati probleem kõhu kaudu ☺

Järgmisena anti lavaõigus keskmistele, kes korraldasid laualambi valguses tantsuvõi(s)tluse, sest igipõline küsimus “kumb on parem ‐ sojus või disni” vajas selgitamist. Aga oh üllatust, nii nõukogude kui disney jänes murdusid porgandi võimu all, kes viimaks ka või(s)tluse võitis. 

Seejärel anti järjekord jälle DJ kätte, kes vaheldumisi plaate keerutas ja projektorist armastatud multikaid ette mängis. 

Kätte jõudis aeg jätkata etlusvooruga ning tantsupõrand tühjenes esindusrühma tantsijatest, kes nagu rahulolematust väljendades hoopis teisele korrusele kolisid ning lavale ainult jänese saatsid. Sellega etteaste õnneks aga ei lõppenud – lavalt astusid läbi nii rebane Peeter kui ka klukluxklannilike sugemetega porgandimaffia, kes aafrika rütme tajudes ja silmviburlikke hüppeid sooritades rebasepoisist tõelise Tipika vormisid.

Ja viimasena astus üles digitaalkavaga vanem rühm, kes osavalt porgandeid ja Tipikastet serveerides tõestasid, kui hästi Cillit, õlu, hapukoor ja paljud muud müstilised ained omavahel kokku sobivad. Lisaks sai näha pildiseeriat Eestimaa eri paigust porgandiga.

Etteastetest saadud heade emotsioonidega kogus pidu veelgi tuure ning jätkus varajaste hommikutundideni – isegi kella kolmesele lahkumisele oli enamik tantsijaid hiljaks jäämas.alt