Lihaselõdvestus 2011

19. märtsi lumisel hommikul startis Tallinnast bussitäis rõõmsaid kuljuslasi (meid oli kokku ligi 60!), suund võeti Pärnule, kus toimus rahvatantsuansamblite talvine mõõduvõtt Lihaselõdvestus. Tegemist on üritusega, mis toob kokku tantsuansamblid üle terve riigi ning kus võisteldakse kõigil muudel aladel peale rahvatantsu. Sel aastal toimus Lihaselõdvestus juba kahekümnendat (!) korda ning teemaks oli “Tsirkus”.

Kohale saabus nii kloune kui köieltantsijaid, mitut sorti miime, erinevaid tsirkuses esinevaid loomi ja teisi tähtsaid tegelasi. Pärast keskpäevast hommikuvõimlemist ja tervitussõnu jaotati kohaletulnud loosi teel võistkondadesse ning lahti läks meeletu maastikumäng mööda lörtsist suvepealinna. Võistlusi jätkus igale maitsele – testiti nii osavust, teadmisi kui ka füüsilisi võimeid, mõnel õnnelikul oli võimalus ka aja peale ahjusooje sõõrikuid süüa.

Pärast värskes õhus toimunud tegevusi väike söögipaus ning siis jätkus möll juba Pärnu Kutsehariduskeskuse võimlas, kus muuhulgas pandi siiski ka proovile kohaletulnute tantsualased teadmised ning akrobaatilised võimed. Siis veel tunnike puhkust ning juba ootaski ees õhtune programm, kus kõik tantsuansamblid esitasid kodus ettevalmistatud kava teemal “Tsirkus”.

Võib julgelt öelda, et etteasted andsid silmad ette nii mõnelegi varemnähtud tsirkuseetendusele. Laval olid koos tantsivad hülged, tooreid mune loopivad klounid, akrobaadid ja mustkunstnikud, ei puudunud päris ehtne tulemöll, mis ähvardas pealtvaatajate kulmukarvad ära kõrvetada.

Kui tsirkuseartistid lava vabastasid, jätkus sealsamas tants ja trall varajaste hommikutundideni.

Ahjaa, sel aastal osutus võidukaks Tarbatu võistkond ning loosi tahtel võitis järgmise ürituse korraldusõiguse Tarvanpää. Seega, kohtume järgmisel aastal Rakveres!