Kuljuse Suvepäevad 2009

Image

Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama päris algusest. Kõik algas sellest, et  juunikuu jahedavõitu esimesel reedel pakkisime autosse oma kola, hea tuju, sõbrad, pisut vägijooke ja asusime teele Veidemani talu poole Viljandimaal. Nädalavahetuse pikkune Aadama ja Eeva pulm, kuhu oli kutsutud hulk Tsivilisatsiooni Suurkujusid, tõotas tulla põnev ja lõbus.

Reede õhtul kohtusid õhtuhämaruses Dracula, Adolf, Zhu Rong, Morgan le Fay aka Fata Morgana, Leonidas, , Elvis, Amon Ra (seekord karkudega – ega taevast alla tulemine ole lihtne ülesanne), Valge daam, kapten Nemo ja paljud teised. Pulmakülaliste segunemine, sõbrunemine, tutvumine ja muu taoline tegevus jätkus veel laupäevahommikuste esimeste valguskiirte saatelgi. Ei lastud ennast häirida ka sääskede kokkutulekust, mis sealsamas varjualuse juures toimus ja mille toidulauaks me terveks nädalavahetuseks muutusime.

Igatahes laupäeva hommik tõi endaga igasugust ilma – nii pilvi, vihma kui päikest. Sellest hoolimata ei lasknud Suured Kujud tsivilisatsiooni paremikust end segada. Peale maitsvat hommikuputru jaguneti seekord klannidesse ja algas pingeliselt lõbus võistluspäev. Kõik valitsejad, teadlased, sõjapealikud, kriminaalid, jumalad ja loovisikud olid väljas klanni eest, aga ka enda eest. Kuigi kõik võistlused on suvepäevadel alati olnud tungivalt vabatahtlikud (poolsoovitusliku alatooniga), tulid sel korral lõpparvestuses kasuks nii personaalsed kui ka võistkondlikud punktid.  Seega – pingutamine tasus igati ära.

Image 

Tihedasse võistluspäeva oli korraldajatel välja valitud üsna mitu huvitavat võistlusala. Mõned näited: Nügimine (Kepid&Pakud stiilis), Laskmine (vibu), Leidmine (orienteerumine),  Löömine (võrkpall), Kiirustamine (suvine laskesuusatamine), Trumpamine (pokker) jt

Image

Pulmakülaliste vahelised võistlused tipnesid laupäeva õhtuste etteastetega, kus iga klann kandis ette oma versiooni sellest, kuidas päevakangelased Aadam ja Eeva esmakordselt kohtusid. Ülesanne oli kõigile kätte jagatud alles peale õhtusööki ja peale lühikest ettevalmistust ette kantud situatsioonikomöödiad tegid palju nalja kõigile.

Image

Õhtu lõppes tõelise tantsumaratoniga ansambli „Hea meelega“ saatel. Meie pulmapidu oli koguni nii äge, et ka turismitalu ruumides toimuva peo külalised tulid välja ansambli saatel tantsima. Lõkke ümber istuvad inimesed maailmaasju arutamas ja muusika saatel keerutavad tantsupaarid lõpetasid laupäevase programmi, et järgmisel hommikul jälle varakult alustada.

Sest pühapäeva hommikust ei saanud ju kindlasti puududa traditsiooniline Teadmise ülesanne. Ja võistlusprogrammi lõpetav Trükkimine oli humoorikaks punktiks 2009. aasta Kuljuse suvepäevadele. Peale tõsisemat punktide kokkuarvutamist peeti autasu vääriliseks Aadama sugulaste liini ja parim klann sel aastal oli Jumalate oma.  Suvepäevad lõpetati tavapärase lipu langetamisega, peale mida said kõik tugevad ja raske programmi vastu pidanud suurkujud tükikese magusat, et seejärel valmistuda juba reaalsusesse naasmiseks.

Image

Aitäh kõigile osavõtjatele, korraldusmeeskonnale toreda nädalavahetuse eest, Tarbatu ja Tuurit-Tuuriti suurkujudele ja palju õnne võitjatele.

Kohtume juba järgmistel suvepäevadel!