1974 – “Kuljuse” 25. aastapäeva puhul

Nõukogude kunsti peajoonteks on sotsialistlik sisu ja rahvuslik vorm. Praegu, rahvatantsuansambli “Kuljus” 25. sünnipäeval võime kindlalt öelda, et “Kuljus” on nõukogude kunsti esindaja ja viljeleja. “Kuljus” on oma tegutsemisaja jooksul toonud vaatajate ette vennasrahvaste ja ka välismaa rahvatantsude paremiku, süvendanud sellega rahvaste sõpruse ja internatsionalismi üllaid ideid.

Hea on vaadata “Kuljuse” kergelt liikuvaid tantsupaare. Ei tule meeldegi, et selle sujuva liikumise taga on tihe õppimine ja treening. Ja see kõik toimub ajal, kui teistel on päevatöö selja taga ja võib mõelda meelelahutusele. Rõõm tantsust, rõõm oma loomingu esitamisest, rõõm kokkukuuluvusest on selleks jõuks, mis kakskümmend viis aastat on “Kuljuse” peret kokku toonud ja koos hoidnud.

Meie, vaatajate poolt saab Teile osaks tagasihoidlik tunnustus, meie südamest tulev aplaus. Jätkugu Teil järgnevatel aastakümnetel kestvat energiat ja nooruslikku särtsu, et “Kuljuse” helin kajaks järjest tugevamalt ja kaugemale ning võidaks uusi sõpru ja austajaid.

AGU AARNA

TPI rektor