Kuljuse XIII suvepäevad “Looduslik valik”

Metsloomad, koduloomad, kariloomad, inimloomad… kõik kogunesid kui üks loom 18. juunil Valgehobusemäe jalamile, et maha pidada Kuljuse XIII suvepäevad.

Loomariik oli esindatud oma täies hiilguses alates järvemudalimukatest kuni imetajate suursugusemate isenditeni välja.

altKuigi suvepäevade alapealkiri oli „Looduslik valik- tugevamad jäävad ellu“,  kehtis vähemalt esimesel õhtul üleüldine vaherahu- kedagi nahka ei pistetud ning tantsukeerises tekkinud paarid oleks pannud isegi härra Turovski pead vangutama. Kes siis enne on kuulnud, et kägu anakonda haardes, jääkaru kakandi käte vahel  või kukk koos rääbisega tantsu vihub?!  Kuid nagu Kuljuse suvepäevadel ikka – imestada ei tasu millegi üle ning tugevamad loomad tantsisid ennast rahvamuusika järgi reedest laupäeva hommikusse, kus kohe peale hommikusööki tuli mängu Looduslik Valik.

alt

Siis ei olnud enam halastust, erinevad loomaliigid võistlesid omavahel säärase hasardiga nagu sõltukski sellest mitte ainult au ja kuulsus vaid ka liigi säilimine.

Rääbise poolt läbi viidud varahommikune teatevõistlus, mis hõlmas enam kui keerulisi rahvatantsuelemente kuuma päikese käes, pani nii mõnegi karvasema eluka oma kasukast ajutiselt loobuma. Mesimummu jalgpalliga kaasnev rabelemine tundus kõrvaltvaatajatele ilmselt nii ohtlik, et nii mõnigi elukas seda nähes kaugemale taandus, saba jalge vahel ja kõrvad peadligi. Orienteerumise nime all anti loomadele korraks võimalus metsa joosta, kuid õnneks keegi sinna ei jäänud ning kõik jõudsid õnnelikult peokohta tagasi.             

Klassikalises võrkpallis osutusid otseloomulikult eriti osavaks loomad, kellel  hüppamine-lendamine selge.             

Valgehobumäe legendi käisid otsimas ja filmilindile jäädvustamas kõik liigid eraldi ning leidmata ei jäänud see kellelgi – iga leid oli omamoodi eriline ning nende vaatamine pakkus meelelahutust kogu seltskonnale.  Veel tehti teatevõistlust, mängiti pokkerit, võeti 

mõõtu erinevates individuaalülesannetes ning loomulikult ei puudunud ka pühapäevahommikune mälumäng.

alt

Ning kogu selle aja viibis kohal Looduslik Valik, kes pani kirja kõik tulemused, arvutas kokku punktid ja kuulutas lõpuks välja kõige tugevama liigi, kelleks osutusid Linnud. Ellu jäid siiski kõik. Järgmisel aastal jälle 😉