Võimlemispidu “Pidu läheb käima”

3. juulil toimus Kalevi staadionil II CSIT – i maailmamängude avatseremoonia – suurejooneline võimlemispidu «Pidu läheb käima». Esines ligi 5600 võimlejat, kellele mängisid tausta Tanel Padar ja ansambel The Sun. Ürituse pealavastaja oli tantsupedagoog Märt Agu.

Tõeliselt kuuma suvenädala alguses kogunesid harjutusväljakutele suur hulk noori neidusid ja asusid usinalt harjutama võimlemispeo “Pidu läheb käima” kava, et siis nädalavahetusel vastutasuks meeste tantsupeole ka neile silmailu pakkuda saaks.

altKava polnud kaelamurdev ega keeruline, aga suurel väljakul meeletute masside liigutamine võttis kaua aega, mistõttu ka pikki tunde lauspäikese käes praadida saime.

Nii mõnigi sai selleks suveks taaskord toredad päevitusrandid.

Omamoodi huvitav oli sellesuvine võimlemispidu aga selle poolest, et kogu kava esitati live-muusika saatel, mille eest vastutas rokkstaar Tanel Padar isiklikult. Kogu peorepertuaar oligi peamiselt valik tema tuntuimatest paladest. Seda mõnusam oli muidugi olla platsil – kaasalaulmine polnud kellelegi probleemiks!

altLaupäevane kontsert lõppes mõnusa rokipeoga koos Tanel Padari ja tema vahvate kaaslastega. Ka Taneli enda sõnad olid, et sellesuvine võimlemispidu avaldas talle tohutult muljet ja et oli tõeliselt uhke tunne vaadata, kuidas tema loomingu järgi nii kihvtilt tantsida saab J

Tudengite vanuserühma tantsijad said nende pikkade trennide jooksul tuttavaks ka suure pundi toredate tegelastega – Männiku lasteaia lastega, kes võimlemispeo lõpuks meile vaikselt hinge pugesid ja kellele meiegi omakorda hinge läksime. Nii mõnigi mudilane avastas ehmatusega, et neid suuri “õdesid” rohkem ei näe ja seetõttu väga kurvaks muutus.

alt

Meie olimegi pidu!